Grimscott
Sporthorses

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 08.01.2020

Maverick

KRJ-II, Q, 3 SP

Syntynyt, ikä 01.10.2018 8-vuotias VH-tunnus VH19-011-0025
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, ori Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 173cm
Omistaa Grimscott, VRL-08368 Maahantuonut Burlyhill Dressage
Painoitus Koulupainoitteinen Taso Intermediate I

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Marvel evm
hann rn 174cm
Master evm
hann rn 172cm
Balaya evm
hann m 168cm
Estepona evm
hann rn 168cm
Erwin evm
hann rnkm 170cm
Lanzarote evm
hann rt 167cm
HANN t. Burlyhill Maleficent s. 03.03.2019 e. Luanda
HANN o. Burlyhill Mortdecai s. 01.04.2019 e. Morwena
HANN o. Burlyhill Morocco s. 10.05.2019 e. Apona
HANN o. Verso Macchiato s. 02.08.2019 e. Inkheart

 

Sukuselvitys

i. Marvel on kaunis ja hyvännäköinen, ruunikon värinen hannoverilaisori, jolla on säkäkorkeutta huimat 174 cm. Ori on rakenteeltaan silti kevyempää mallia, joten kovin suurikokoiselta ratsulta tämä ei silti näytä. Luonteeltaan ori on leppoisa kaveri, eikä ota stressiä mistään. Sitä on käytetty paljon siitokseen ja se on jättänyt jälkikasvulleen suurta säkäkorkeutta ja hyvää liikettä. Marvel itse on kilpaillut kansainvälisillä radoilla Grand Prix luokissa ja menestynyt hyvin.

ii. Master oli oman aikansa muotinimiä erityisesti hannoverkasvatuksessa, mutta ori on päässyt vaikuttamaan myös laajalti muihin puoliverikantakirjalinjoihin. Rehti- ja hyväluonteinen Master kilpaili oikein menestyneesti GP-luokissa ja edusti Saksaa useamman kerran arvokilpailuissa. Kilpailu-uran jälkeen ori siirtyi pelkästään siitokseen ja nukkui pois kunnioitettavassa 32-vuoden iässä. Master oli väriltään myöskin ruunikko ja säkää sillä oli 172 cm.

ie. Balaya, tämä musta ja ketterä, 168 cm korkea hannoverilaistamma olisi mennyt ulkonäkönsä puolesta ihan kenttähevosesta, sillä rakenteeltaan se oli erittäin kevyt ja pitkärunkoinen. Tamma kilpaili PSG-tasolla asti kouluratsastuksessa, mutta sen kanssa kierreltiin myös jonkin verran estekilpailuissa matalemmalla tasolla. Balaya teki muutaman varsan kasvattajansa luona nuorena, minkä jälkeen se myytiin sen ensimmäiselle ja viimeiselle omistajalleen junnutytön perheelle. Balaya oli luonteeltaan herkkä, mutta kiltti - erittäin helppo ja mukava hevonen. Tamma menehtyi vanhuuteen päälle 25-vuotiaana.

e. Estepona on tamma todella isolla T:llä! Tästä neidistä ei koskaan tiedä millä tuulella se on ja tuuli saattaa kääntyä täysin päinvastaiseen sekunneissa. Estepona on väriltään ruunikko ja edustaa hannoverkantakirjaa. Säkää sillä on 168 cm ja rakenteeltaan tamma on ihanteellinen urheiluhevonen. Estepona on kantakirjattu I-palkinnolle, mutta siihen sen tittelit jäävätkin. Esteponaa ei olla lukuisista yrityksistä huolimatta saatu kulkemaan kilparadoilla, vaan tamma on heittänyt kisaamisen täysin lekkeriksi. Niimpä sen omistaja päätti pistää tamman pelkkään siitoskäyttöön ja siinä Estepona on sentään osoittautunut hyväksi.

ei. Erwin on komea ja vitivalkoinen ori, suoraan kuin satukirjasta. Herrasmiesluonteinen ja hyvin motivoitunut kilparatsu on sijoittunut monissa mittelöissä aina Grand Prix-tason luokissa asti. Erwin on tällä hetkellä jo jättänyt kilpailemisen sekä siitosorin tehtävät taakseen ja nautiskelee leppoisista eläkepäivistään omalla synnyintallillaan. Erwin edustaa hannoverkantakirjaa ja on säkäkorkeudeltaan 168 cm korkea.

ee. Lanzarote oli 167 cm korkea rautias hannovertamma, joka menehtyi jo melko nuoressa iässä. Tamman kanssa kilpailtiin nuorten hevosten kouluratsastusluokissa ja loukkaantumisen vuoksi se siirtyi siitoskäyttöön jo 8-vuotiaana. Oli siinä kasvattajalla harmin paikka, sillä Lanzarotella oli erinomaiset liikkeet ja tamma vaikutti lupaavalta kouluhevoselta. Lanzarote ehti tehdä kolme varsaa loukkaantumisensa jälkeen, kunnes se menehtyi neljännen varsansa synnytykseen. Myös varsa valitettavasti menehtyi.

 

Luonnekuvaus

Maverick on vekkuli käytökseltään ja selvästikin perinyt emänsä ailahtelevaiset luonteenpiirteet. Pahansisuinen kaveri Maverick ei kuitenkaan ole lainkaan, joten niinä huonompinakin hetkinä ori keskittyy lähinnä mököttämään karsinansa nurkassa välinpitämättömänä, kuin esittäessä hurjaa hoitajalleensa. Päivästä riippuen ori on tunkemassa nokkaansa joka paikkaan, harjatessa hän haluaa tarkistaa jokaisen taskun hoitajansa takista ja yrittää venkslata takin vetoketjuja auki. Hoitaessa herra on hieman levoton pysymään paikoillaan, joten se kannattaa suosiolla laittaa riimunnarulla kiinni, joko karsinaan tai sitten hoitaa helpommin hoitopaikalla. Varusteita laittaessa Maverick on muuten okei, mutta suitsiessa sillä on tapana nostaa pää taivaisiin ja koetella suitsijansa hermoja. Taluttaessa Maverick on myös hyvin utelias ja haluaisi vipeltää joka paikkaan tutkimusmatkailemaan. Kun orin pitää hyvässä nuhteessa ja kurissa, välillä muistuttaen mitenkä kävellään nätisti, toimii se sitten mukavasti.

Ratsuna Maverick toimii ihan moitteetta, kunhan kyydissä on kokenut ratsastaja. Ori on oiva livistämään hommista ja mikäli siltä ei osaa vaatia tekemään töitä, Maverick kyllä käyttää tilaisuuden heti oitis hyväkseen. Sileällä Maverickia saa ratsastaa hieman eteen, sillä se saattaa jäädä helposti liikkumaan pohkeen taakse. Kun orin laittaa aktiivisesti liikkumaan jo alusta alkaen, toimii se simppelisti koko loppuajankin. Maverick on aika herkkä suustaan, joten se haluaa myös helposti tulla tyhjäksi edestä. Ratsastajan on hyvä pitää käsi vakaana ja koittaa ratsastaa paremmin kohti tuntumaa.

Kilpailupaikalla ori käyttäytyy aika hyvin. Välillä se on riehakkaammalla tuulella ja säpsyilee verryttelyssä, mutta suurimmaksi osaksi Maverick osaa pysyä nahoissaan. Kouluradoilla ori vaatii hieman pidemmän verryttelyajan, jotta se saa moottorit kunnolla käyntiin ja voi esittää radalla parastaan. Viimeistään radalla ori unohtaa turhat pöllöilyt, kun saa rauhassa keskittyä omaan suoritukseensa. Matkutamisessa ei tämän herran kanssa ole ollut koskaan mitään ongelmia.

 

Kilpailutulokset ja meriitit

Näyttelyt

16.12.2019 VSN Lallybroch RCH 10p.

KRJ-Cup sijoitukset 1 kpl

31.05.2019 KRJ Toukokuun KRJ-Cup Helppo C 11/141

KRJ:n ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus ja luonne 2020.11 p.
Tahti ja irtonaisuus 2726.64 p.
Ominaisuuspisteet 4746.75, tasolla 9

Meriitit

08/19 KRJ-II (7,5 + 41 + 18 + 20 + 7 = 93,5 p.)

 

Päiväkirja

18.07.2019
Maverick kengitettiin tänään vihdoin ja toimenpide sujui ihan kivasti. Ihan kivalla tarkoitan sitä, että ori pysyi kutakuinkin paikoillaan, eikä syönyt kengittäjän paitaa, mitä se joskus on silloin tällöin saattanut harrastaa. Muutenkin ori käyttäytyi sen normaalin höseltämiseen nähden jopa mainion hyvin. Maverickin oikea etukavio oli ottanut hieman osumaa laitumella, kun ori oli pistänyt ranttaliksi viime viikolla toisten hevosten riehaantuessa naapurilaitumella. Kavion sisäreunasta oli lohjennut pieni palanen ja kenkäkin oli tässä rymyämisessä kadonnut taivaan tuuliin. Maverick joutui viettämään tarhalomaa ilman treenaamista tähän päivään asti, mutta nyt kaikki pitäisi olla kunnossa, uudet kengät jalassa ja kaviokin saatiin paikattua hyvin. Herra takaisin ruotiin ja treeniin!

 

Hevosen kuvat © Fox Fire Farm

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable