Grimscott
Sporthorses

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 02.08.2019

Inkheart

VIR MVA Ch, ktk-II, KRJ-II, QS, 2 SP

Syntynyt, ikä 13.08.2018 8-vuotias VH-tunnus VH18-011-0249
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus Musta, 168cm
Omistaa Grimscott, VRL-08368 Maahantuonut Silvertop
Painoitus Koulupainoitteinen Taso Intermediate I

Ilano evm
hann rn 170cm
Iltios evm
hann prn 169cm
Brista evm
hann trn 165cm
Alyssa evm
hann m 166cm
Alasko evm
hann m 168cm
Goldfee evm
hann rn 166cm
HANN t. Inkberry Bell s. 01.01.2019 i. San Andrés
HANN t. Cabery Silvers s. 17.01.2019 i. Capriole
HANN o. Burlyhill Colorink s. 01.03.2019 i. Cape Coral
HANN o. Verso Macchiato s. 02.08.2019 i. Maverick

 

Sukuselvitys

i. Ilano menehtyi valitettavasti muutama vuosi sitten yllättäen ähkyyn. Ori oli iältään vielä melko nuori, se oli tehnyt tasaista ja hyvää tulosta nuorten hevosten luokissa ja oli juuri siirtymässä Intermediate tasolle kilpailemaan. Tästä huippuoriista olisi varmasti tullut ihan Grand Prix tason hevonen, sillä se liikkui erinomaisesti ja oli rakenteeltaan myöskin huippuluokkaa, puhumattakaan upeista sukulinjoistaan. Orin luonnekin oli vain täyttä priimaa, eikä siitä ollut oikein mitään pahaa sanottavaa. Ilano ehti toimia kuitenkin jo 3-vuotiaasta asti jalostuskäytössä, joten sillä on paljon jälkeläisiä. Ilano oli kantakirjattu I-palkinnolle ja sen on periyttänyt jälkikasvulleen vahvasti hyvää luonnettaan ja rakennetta. Ilano oli väriltään ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 170 cm.

ii. Iltios on huippuhevonen isolla H:lla. Punaruunikon värinen, 169 cm korkuinen Iltios on varmasti yksi legendaarisimmista ja halutuimmista nimistä, mitä nykypäivän koulupainoitteisissa puoliverisuvuissa esiintyy. Ori on tänä päivänä jo jättänyt kilpakentät taakseen, mutta kilpailu-urallaan tämä hevonen saavutti varmaan kaiken, mitä voikaan saavuttaa. Iltios voitti muun muassa kouluratsastuksen EM-kilpailut sekä Olympialaisten joukkuekultaa, lukuisten muiden GP-luokkien lisäksi. Ori siirtyi siitokseen kilpailu-uransa jälkeen ja on jättänyt erittäin lupaavia jälkeläisiä. Nykyään se viettelee jo melko rentoa elämää eläkeläisenä, laiduntaen ja nautiskellen päivät pitkät kotitallinsa suurilla laitumilla.

ie. Brista on tummanruunikon värityksen omaava, 165 cm korkea, kaunis ja herkkäluonteinen hannovertamma. Brista on kantakirjattu I-palkinnolle ja se on palkittu näyttelyissä usealla Best In Show-palkinnolla. Tamma on kilpaillut hyvin tuloksin Intermediate tasolla asti, jonka jälkeen tamma on toiminut viime ajat nyt pelkästään vain siitoksessa. Bristalla on viisi jälkeläistä, jotka ovat kaikki pärjänneet hyvin kouluradoilla vaativissa luokissa. Tamma on jättänyt jälkikasvulleen hyvää, herkkää luonnetta ja kaunista ulkonäköä.

e. Alyssa on 166 cm korkuinen musta hannoverilaistamma, joka viettää nykyään jo eläkepäiviään omalla synnyintallillaan Saksassa. Tamma on toiminut suurimmaksi osakseen siitoskäytössä, koska se loukkaantui 2-vuotiaana laitumella ja tuleva kilpailu-ura oli siinä sitten jo menetetty. Alyssalla on kuitenkin ratsasteltu kevyesti ja puuhailtu kaikenlaista muuta, mutta aktiivista treenaamista ja kilpailemista sen jalka ei koskaan olisi kestänyt. Tamma on luonteeltaan melko tyypillinen tamma, vähän hapan, mutta kuitenkin suht kiltti ja mukava. Alyssan liikkeet ovat ihan kelvot ja rakenteellisestikin se on ok, mutta se ei ole perinyt silti isänsä huippuliikkeitä tai muita huippukilpahevosen ominaisuuksia. Tämähän ei nyt tamman kanssa haitannut, kun sen ura loppui jo ennen alkamista, mutta jälkeläisilleen se on onneksi periyttänyt ihan kivasti isänsä liikkuvuutta.

ei. Alasko, tämä letkeäliikkeinen ja rentoluonteinen hannoverori oli oman aikansa top-nimiä. Alaskolla on lukuisia jälkeläisiä jopa ympäri maailmaa, sillä sen loistavista kilpailutuloksista kiinnostuttiin ihan Jenkeissä asti, minne se ostettiin kilpailu-uran jälkeen jalostusoriksi. Alasko menehtyi vanhuuteen 32-vuoden ikäisenä ja jättäen jälkeensä useita laatuvarsoja. Ori kilpaili itse Grand Prix tasolla ja sen jälkeläiset ovat yltäneet myös korkealle. Alasko oli väriltään musta ja säkäkorkeutta sillä oli 168 cm. Ori oli rakenteeltaan kookas ja massaa löytyi, kuten siihen aikaan sitä tavoiteltiinkin.

ee. Goldfee oli laadukas koulutamma, joka edusti rodultaan niin ikään hannoverkantakirjaa. Goldfee oli väritykseltään kaunis ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 166 cm korkea. Rakenteeltaan tamma oli melko kevyehkö ja se onkin jättänyt omille jälkeläisilleen sporttista sekä kevyempää rakennetta. Goldfee kilpaili menestyksekkäästi aina Prix St. Georges tason luokissa, mutta jäi kilpailueläkkeelle jo melko varhaisessa vaiheessa, kun tamma vaihtoi omistajaa ja se myytiin siitostammaksi erääseen saksalaiseen siittolaan. Luonteeltaan Goldfee oli varsin kipakka ja pippurinen tapaus, mutta jaksoi aina tsempata kisoissa hyvin.

 

Luonnekuvaus

Inkheart on luonteeltaan aikamoinen jekkuilija ja keppostelija. Tamma ei ole perinyt vanhemmiltaan näitä luonteenpiirteitä vaan kehittänyt ne itselleen ihan itse. Inkheart rakastaa seuraa ja on aina näpertämässä salakavalasti kaikkea mahdollista. Oli se hoitajan takin hiha tai avonaisen harjapakin sisältä löytyvä kumisuka taikka kaviokoukku. Ihan peruskiltti Inkheart kuitenkin on, ei lainkaan mikään lohikäärmetamma tai lurjus. Taluttaessa tamma voi hieman tanssahdella ja pörhistellä, etenkin uusissa paikoissa, mutta muuten pysyy kohtalaisen nätisti vierellä. Varusteita laittaessa saa satuloija olla asteen verran varuillaan, ettei neiti nappaa äkkiä takista kiinni, kun tätä kaveria sattuu hieman kiukuttamaan satulavyön kiristys.. Myös loimen laittaminen voi aiheuttaa samanlaisen reaktion, etenkin jos loimen sijaintia pitää hieman korjata ja nostaa ylöspäin.

Ratsuna Inkheart on varsin simppeli ja nöyrä, mutta välillä siltä löytyy kyllä sitä pilkettäkin silmäkulmasta. Tamma ei ole mikään tallin paras liitokavio, mutta tasaisuuden takia se on aika helppo ja toimisi kiltisti jopa ihan aloittelijoillakin. Sileätyöskentelyssä tamma tekee mielellään töitä ja liikkuu kevyesti eteenpäin, on pehmeä suustaan ja herkkä kyljistään. Inkheartin bravuuri ovat laukanvaihdot, jotka se hallitsee hienosti joka askeleella. Inkheart viihtyy erittäin paljon myös maastossa, vaikka se innostuukin välillä esittämään täpinöissään pieniä koikkaloikkia.

Kilpailuissa tamma käyttäytyy usein asiallisesti. Välillä se tuuppaa touhottamaan ja innostumaan (hehe hätääntymään ehkäpä enemmänkin) liikaa ja tällöin se tahtoo laittaa turhan ranttaliksi verryttelyssä. Radalla Inkheart toimii jo paremmin, sillä siellä ei tarvitse provosoitua muista ratsukoista, vaan saa olla rauhassa yksin. Kuljettaessa tamman kanssa ei sen kummempia ihmeellisyyksiä tarvitse ottaa huomioon, se menee kiltisti autoon ja matkustaa nätisti ilman mekkalan pitämästi.

 

Kilpailutulokset ja meriitit

Näyttelyt

23.02.2019 NJ Stall Fernweh BIS4, MVA-SERT pt: birdie
02.04.2019 NJ Einfall irtoSERT pt: Welby
06.05.2019 NJ Bloomsbury irtoSERT pt: Lissu T.
01.07.2019 NJ Susiraja BIS4, MVA-SERT pt: Lissu T.

KRJ-Cup sijoitukset 1 kpl

31.03.2019 KRJ Maaliskuun KRJ-Cup Prix St. Georges 1/96

KRJ:n ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus ja luonne 2152.86 p.
Tahti ja irtonaisuus 2519.71 p.
Ominaisuuspisteet 4672.57, tasolla 9

Meriitit

07/19 VIR MVA Ch arvonimi
03/19 ktk-II (21 + 18 + 19 + 18 = 76 p.)
07/19 KRJ-II (7,5 + 41 + 20 + 20 + 10,5 = 99 p.)

 

Päiväkirja

02.03.2019
Musta hannoverilaistamma Inkheart ostettiin alunperin Silvertopiin Sveitsiin kilpa- ja siitostammaksi. Suunnitelmissani oli laajentaa Silvertopin hannoverkasvatusta myös koulupainoitteisiin linjoihin, mutta vuodenvaihteessa ja remontin jälkeen suunnitelmat muuttuivat täysin kokonaan. Koko Silveropin siittola muutti uusille tiluksille Saksaan ja hevoskanta uudistui lähes kokonaan. Talliin jäivät pelkästään estepainoitteiset saksalaiset puoliveriset, joten kaikki suomalaiset puoliveriset ja kouluratsut muuttivat uusiin koteihin Winfield Studiin sekä tänne Burlyhill Dressageen. Inkheartin kanssa meille muutti Silvertopista myös holsteinertamma Gnade Amika PB. Inkheart on saanut omat kilpailunsa jo päätökseen ja tähän mennessä sille on syntynyt kolme jälkeläistä. Tamman kaksi jälkeläistä, Cabery Silvers sekä Burlyhill Colorink asuvat kummatkin myös Burlyhillissä ja jatkavat emänsä jalanjälkiä kilpahevosen uralla ja myöhemmin siitoksessa. Inkheartin ensimmäinen jälkeläinen syntyi tammikuun ensimmäinen päivä Bellgroven puoliverisiittolaan, kun tamma liisattiin sinne yhtä varsaa varten. Tammavarsa Inkberry Bell syntyi Bellgroven kasvattajanimen alle ja sen isä on hieno, ktk-II palkittu rautias hannoverori San Andrés. Seuraavaksi Inkheartin kanssa tavoitteena on kantakirjaaminen, loppujen MVA- ja irtosertien metsästys NJ-näyttelyistä sekä tämän jälkeen KRJ:n laatuarvostelu, kun tamman jälkikasvu on saanut tarvittavat sijoitukset kilpailtua. Inkheartia on valmisteltu hyvin huolellisesti KRJ:n laatuarvostelua varten ja lähdemme hakemaan sieltä toivottavasti sitä parhainta pystiä, eli I-palkintoa. :) Toivon mukaan meillä koreilee tallissa nyt jossakin vaiheessa kevättä sitten uusi Muotovalio Champion KRJ-I palkittu hevonen.

 

Hevosen kuvat © Suomen Hippos/Pirje Fager-Pintilä

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable