Grimscott
Sporthorses

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 02.12.2019

Cape Coral

ktk-III, KRJ-II, FC, 3 SP

Syntynyt, ikä 30.11.2018 8-vuotias VH-tunnus VH19-011-0028
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, ori Väri, säkäkorkeus Rautias, 171cm
Omistaa Grimscott, VRL-08368 Maahantuonut Burlyhill Dressage
Painoitus Koulupainoitteinen Taso Grand Prix

 

Sukutaulu & jälkeläiset

Cape Town evm
hann rtkm 171cm
Capricorn evm
hann rtkm 175cm
Giselle evm
hann rt 167cm
Luciana evm
hann rt 169cm
Lucifer evm
hann m 167cm
Sakura evm
hann rt 168cm
HANN o. Burlyhill Colorink s. 01.03.2019 e. Inkheart
HANN t. Burlyhill Campina s. 03.04.2019 e. Apona
HANN t. Burlyhill Comatose s. 12.05.2019 e. Morwena
HANN t. Verso Café au Lait s. 02.08.2019 e. Luanda

 

Sukuselvitys

i. Cape Town on näyttävä hannoverilaisori, joka tulee menestyneestä kouluratsastussuvusta. Väritykseltään tämä I-palkittu kantakirjaori on rautiaankimo ja säkäkorkeudeltaan 171 cm. Cape Town on itse kilpaillut kouluradoilla aina GP-tasolla asti sekä tehnyt hyvää ja tasaista tulosta useamman vuoden ajan. Nyttemmin ori toimii kotitallillaan Saksassa jalostusorina ja sillä on jo useampi jälkeläinen porskuttamassa ympäri Eurooppaa. Luonteeltaan ori on hyvin suora ja reilu, ei ehkä se tallin sosiaalisin hevonen, mutta omaa hyvät käytöstavat. Cape Town on jättänyt jälkikasvulleen laadukasta liikettä ja kelpoa rakennetta.

ii. Capricorn on kookas 175 cm säkäkorkeutta omaava hannoverori, joka on väriltään rautiaankimo. Suuresta koostaan huolimatta ori on todella kevyt ratsastaa ja se liikkuu hyvin ketterästi. Capricorn on kilpaillut Grand Prix luokissa kelpo tuloksin ja edustanut kotimaataan muun muassa maailmanmestaruuskilpailuissa. Capricorn myytiin synnyinmaastaan Saksasta Espanjaan jo nuorena, joten se on kilpaillut pelkästään Espanjan lipun väreissä. Ori ei ole toiminut paljoa jalostuskäytössä, mutta kolmen neljän ikäisenä sitä käytettiin jonkin verran tammoille ja vähäisestä jälkeläisten määrästä huolimatta sen jälkikasvu on ollut varsin menestynyttä. Luonteeltaan Capricorn on oikea herrasmies.

ie. Giselle on rautias hannoverilaistamma, joka on säkäkorkeudeltaan 167 cm. Tamma on kilpaillut Intermediate tasolla kouluratsastusluokissa ja napannut kivasti sijoituksia tältä tasolta. Giselle liikkuu aktiivisesti eteen ja sitä on helppo ratsastaa. Tamma on usein tyytyväisellä tuulella ja luonteeltaan muutenkin mukava tapaus. Gisellellä on muutama jälkeläinen, jotka on palkittu kantakirjassa erinomaisesta rakenteestaan. Tamma itse on palkittu II-palkinnolle.

e. Luciana on 169 cm korkea, rautiaan värityksen omaava siitostamma, joka on kiertänyt paljon näyttelykehiä ja kantakirjattu II-palkinnolle. Tammalla on erinomaiset liikkeet ja siitä olisi tullut varmasti hyvä kilparatsukin kouluradoille, mutta tamman kasvattaja-omistaja on halunnut pitää sen pelkässä siitoskäytössä. Onneksi tamman lahjakkuus ei nyt aivan ole mennyt hukkaan, vaikka itse se ei olekaan kilpaillut, sillä Luciana on periyttänyt tätä ominaisuuttaan kyllä hyvin eteenpäin jälkikasvulleensa. Luciana on luonteeltaan lempeä ja oikein huolehtivainen varsojensa kanssa. Tamma on aina hyväntuulinen ja rauhallinen.

ei. Lucifer on upean ulkomuodon ja rakenteen omaava hannoverori, joka on väriltään täysin musta ja säkäkorkeudeltaan 167 cm korkea. Lucifer ei kyllä edusta nimensä mukaisesti mitenkään paholaista, vaan on luonteeltaan oikein mukava ja rauhallinen kaveri. Lucifer on kilpaillut Grand Prix tasolla ja voittanut pari kertaa Saksan mestaruuden. Ori on ollut hyvän luonteensa ja tuloksiensa takia aika suosittu nimi jalostuskessa ja sillä onkin paljon jälkikasvua eri puolilla maailmaa. Jälkikasvulleen se on jättänyt hyvää luonnetta ja ratsastettavuutta. Nykyään ori on jo korkean ikänsä vuoksi eläkkeellä ja saa viettää leppoisia vanhuudenpäiviään kasvattajallaan omalla synnyintallillaan.

ee. Sakura menehtyi jo melko varhain, vasta 8-vuoden ikäisenä pahaan ähkyyn. Tamma ehti vasta aloitella kilpailu-uraansa, mutta pärjäsi hyvin Vaativan tason luokissa. Sakura toimi alkuun siitostammana, jolloin se ehti tehdä ennen kilpailuihin siirtymistään kolme varsaa. Sakura oli väriltään rautias ja säkäkorkeutta sillä oli 168 cm.

 

Luonnekuvaus

Cape Coral on luonteeltaan veikeä ja hyväntuulinen kaveri. Ori on käsitellessä asiallinen ja toimii lähes aina kuten pitää. Harjatessa se pysyy kutakuinkin hyvin paikoillaan käytävällä, mutta aloittaa välillä turhan kuopimisen ja touhuamisen kyllästyttyään nopeasti odotteluun. Kärsivällisyys ei ole tämän orin vahvimpia puolia ja se pyritäänkin hoitamaan aina ripeästi kuntoon. Satulointi ja suitsien pukeminen hoituvat ongelmitta, samoin muut hoitotoimenpiteet sekä eläinlääkärikäynnit. Kengittäessä Coralilla on osittain hankaluuksia pitää kinttunsa kurissa ja se tuuppaa pelleilemään joskus vetämällä jalkojaan pois kengittäjältä ja koettelemalla tämän hermoja. Taluttaessa Coral kulkee vierellä nätisti, mutta jäisi uteliaana hevosena mielellään tutkimaan aina kaikkea mahdollista, mitä matkan varrella eteen sattuu.

Ratsuna ori on motivoitunut ja rehellinen. Coral ei sätky turhia ja on turvallinen kaikissa tilanteissa. Coralilla on mitä upeimmat liikkeet, jotka se on perinyt molemmilta vanhemmiltaan. Orin vahvuuksia ovat ehdottomasti ravi- ja käyntityöskentely ja sen piaffi on muun muassa erinomaista. Laukkatyöskentelyssä Coral välillä kuumenee turhan paljon ja innostuessaan alkaa touhottamaan helposti liikaa. Coral on ratsastaessa kevyt jalalle ja liikkuu omalla moottorillaan, eikä sitä tarvitse patistaa koskaan eteen voimakkaammilla avuilla. Ori viihtyy sileätyöskentelyn lisäksi myös pienten esteiden parissa, että maastossa. Parasta ovat kuitenkin minimaastoesteet, joita se pääsee hyppäämään aina silloin tällöin naapuritallillemme.

Kilpailutilanteissa Coral on kuitenkin parhaimmillaan. Ori rakastaa esiintymistä yli kaiken ja mitä enemmän kannustusta, yleisöä ja meininkiä, sitä parempia suorituksia se tekee. Coral suorittaa radalla tehtävät tarkasti ja kuuntelee hyvin ratsastajansa apuja. Verryttelytkin sujuvat aina ilman härdelliä, sillä tätä herraa ei hetkauta ohi vilistelevät ratsukot ja hulina. Coral on kiltti matkustaja ja kävelee kuljetusautoon mielellään. Oria voi kuljettaa niin tammojen kuin toisten oriiden seurassa ongelmitta.

 

Kilpailutulokset ja meriitit

Näyttelyt

15.03.2019 NJ Chowter Sporthorses irtoSERT pt: Jannica

KRJ-Cup sijoitukset 1 kpl

31.05.2019 KRJ Toukokuun KRJ-Cup Intermediate II 6/84

KRJ:n ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus ja luonne 3366.94 p.
Tahti ja irtonaisuus 3530.85 p.
Ominaisuuspisteet 6897.79, tasolla 11

Meriitit

04/19 ktk-III (17 + 17 + 17 + 17 = 68 p.)
08/19 KRJ-II (8,5 + 41 + 19 + 20 + 5,5 = 94 p.)

 

Hevosen kuvat © Landgestüt Celle

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable