Grimscott
Sporthorses

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 02.08.2019

Capriole

KRJ-I, FC, 3 SP

Syntynyt, ikä 02.02.2018 8-vuotias VH-tunnus VH18-011-0110
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, ori Väri, säkäkorkeus Tummanruunikko, 171cm
Omistaa Grimscott, VRL-08368 Maahantuonut Kida, VRL-08368
Painoitus Koulupainoitteinen Taso Intermediate I

Cocochino evm
hann trn 172cm
Crocodile evm
hann m 174cm
Naomi evm
hann prn 168cm
Latisha evm
hann rn 168cm
Lorano evm
hann trn 167cm
Rasha evm
hann rt 170cm
FWB t. Alathea s. 30.06.2018 e. Ambrosia
HANN o. Everholt Coobra s. 17.12.2018 e. Colette
HANN t. Cabery Silvers s. 17.01.2019 e. Inkheart
HANN o. Burlyhill Cecil s. 02.04.2019 e. Syrin
HANN t. Burlyhill Carla s. 11.05.2019 e. Luanda
HANN t. Verso Chocolatini s. 01.08.2019 e. Adeje

 

Sukuselvitys

i. Cocochino on tummanruunikon värityksen omaava, todella näyttävä ja upea hannoverilaisori Saksasta. Ori asuu maineikkaalla Carmundin siitostallilla, joka sijaitsee Baijerin osavaltiossa Etelä-Saksassa ja toimii siellä jalostusorin tehtävissä. Cocochino on kilpaillut kouluratsastuksessa ympäri Eurooppaa aina Grand Prix-tason luokissa asti. Ori on voittanut pariin kertaan myös Saksan mestaruuden ja orin loputtomasta rusettirivistöstä nyt tuskin tarvitsee sen kummemmin erikseen edes mainita. Cocochino on palkittu kantakirjassa I-palkinnolle ja säkäkorkeutta sillä on 172 cm. Ori on jättänyt hyväjalkaisia ja -rakenteisia varsoja, jotka ovat menestyneet hyvin kilparadoilla. Luonteeltaan ori on erittäin rehti ja selväpäinen hevonen.

ii. Crocodile oli musta, 174 cm korkea ja melko massiivinen rakenteeltaan. Ori kilpailu nuorempana kouluradoilla GP-tasolla ja pärjäsi mainiosti lähes poikkeuksetta joka kilpailussaan. Crocodile siirtyi kilpailemisesta eläkkeelle 22-vuoden ikäisenä ja menehtyi muutaman vuoden päästä vanhuuteen, ollessaan 26-vuotias. Orilla on useita jälkeläisiä eri puolilla maailmaa ja se oli aikanaan todella suosittu nimi jalostuspiireissä. Nykyään kouluhevosten jalostus on mennyt kokoajan kevyempään suuntaan, joten tänä päivänä ori ei kyllä rakenteellisesti olisi niin ihannetapaus enää, vaikka meriittiensä puolesta varmasti kelpaisikin.

ie. Naomi on hieman happamaluonteinen hannovertamma, joka on kilpaillut kouluradoilla ok tuloksin Intermediate-tasolla. Tamma myytiin kovalla hinnalla opetusmestariksi juniorille, jonka kanssa sen ura ei lähtenytkään enää uuteen nousuun, vaan Naomin status vaihtui kilparatsusta harrasteratsuksi. Naomi on varsonut nuorena kaksi varsaa, jotka ovat pärjänneet hyvin kilpailuissa. Tamma on väriltään punaruunikko ja säkäkorkeudeltaan 168 cm.

e. Ihastuttava ja niin lempeän luonteen omaava Latisha on kaunis ruunikko hannovertamma, jolla löytyy säkäkorkeutta tasan 168 cm. Tämä kaunokainen on kantakirjattu I-palkinnolla ja voittanut ties kuinka monet näyttelyt, ansaiten arvonimiä arvonimien perään. Kouluradoilla tamma on ehtinyt loistaa nuoruusvuosinaan lähinnä nuorten hevosten luokissa, sillä se siirrettiin pian siitoskäyttöön tamman omistajuuden vaihtuessa. Harmi sinäänsä, sillä Latishalla olisi riittänyt kapasiteetti varmasti ihan vaativimpiin luokkiin asti, mutta toisaalta nyt tamma on ehtinyt jättää jo useita laadukkaita varsoja.

ei. Lorano viettää nykyään eläkepäiviään synnyintallillaan kasvattajansa luona. Tämä tummanruunikko, 167 cm korkuinen hannoverori teki kelpo uran kouluratsuna ja nyt 28-vuotiaana papparaisena se saa lomailla päivät pitkät laitumilla. Lorano tulee hienosta koulusuvusta ja on itse kilpaillut Intermediate-tason luokissa. Orin kilpailu-ura ehti jatkua päälle parikymmpiseksi, jonka jälkeen jalkavaivat ja ikä alkoivat painaa liikaa ja ori päätettiin siirtää kilpailuista sivuun. Loranolla on useita jälkeläisiä Saksassa ja se on periyttänyt jälkikasvulleen erityisesti nöyrää ja hyvää luonnetta.

ee. Rasha oli erittäin laadukas ja hyväliikkeinen hannovertamma, joka menehtyi valitettavasti jo melko nuorena tapaturmaisesti liikenneonnettomuudessa. Tamma tunnettiin rauhallisesta luonteestaan ja sillä käytiin usein ratsastuksen lopuksi kävelemässä maastolenkkejä tallin lähipiirissä. Kerran autotien läheisyydessä Rasha kompastui ihan tavalliseen kivenmurikkaan ja sattui säikähtämään tätä niin, että loikkasi polulta ojan toiselle puolelle. Ratsastaja ehti tässä rytäkässä tipahtaa kyydistä ja Rashan kivuttua ojan viereisen pientareen päälle, tuli mutkan takaa auto ja mitään ei ollut enää tehtävissä. Rasha jouduttiin lopettamaan paikan päälle erittäin pahojen vammojen takia. Tamma oli väritykseltään rautias ja säkää sillä oli 170 cm.

 

Luonnekuvaus

Pirteä ja hyväntuulinen ori, joka tekee aina parhaansa. Capriole käyttäytyy tallissa niin hoitaessa, kuin kaikissa muissakin toimenpiteissä erinomaisesti. Ori on seurallinen ja tulee toimeen myös muiden hevosten seurassa, se on kunnollinen herrasmies, eikä ota kierroksia, vaikka vierellä olisikin tammoja. Harjatessa Capriole seisoo nätisti paikoillaan, nostaa kaviot jo heti koukun nähdessään sekä imaisee kuolaimet suuhunsa lähes automaattisesti suitsia laittaessa. Taluttaessa Capriole kävelee rennosti ja luottavaisesti taluttajansa rinnalla, seuraten taluttajaansa kuin hai laivaa.

Ratsastaessa Capriole on oikea perhonen. Ori on niin kevyt ja kuuliainen, että sen kanssa saa olla melko tarkka omista avuista, jotta haluttu lopputulos on juuri oikea. Capri tarjoaa heti innokkaana helposti ties mitä liikettä, jos ratsastaja antaa sille hieman ristiriitaisia apuja tai paino heilahtaa väärään kohtaan. Orin liikkeissä ei ole mitään moitittavaa, ne ovat upean lennokkaat ja näyttävät. Ravissa on elastista istua ja laukka on kuin karusellihevosella matkustaisi. Capriole on koulutettu Intermediate I-tasolle asti ja se taitaa helposti piffit sekä paffit. Capriolen kanssa ei juuri koskaan hypätä, mutta välillä se pääsee mielenvirkistykseksi niin sanottuun tallimme miniryhmään jumppatunnille muiden kouluratsujemme kanssa. Maastossa Capri on aika leppoisa kaveri, se ei turhia stressaa tai säpsyile postilaatikoita, vaikka kaveri niitä kuinka kammoksuisikin.

Kilpailuihin Capri lähtee aina mielellään. Kuljetusautoon ori kävelee pää viidentenä jalkana ja matkustaa asiallisesti yksin tai toisten kanssa. Kilpailupaikalla ori on tapansa mukaan varsin rauhallinen ja helppo. Verryttelyt sujuvat usein ilman sen kummempia häiriötekijöitä, Capri vertyy nopeasti eikä vaadi kovin pitkää aikaa vertyäkseen. Radalla ori tarjoaa aina parastaan ja se rakastaa olla kaiken huomion keskipisteenä. Mitä suuremmat aploodit, sitä tyytyväisemmältä ori vaikuttaa.

 

Kilpailutulokset ja meriitit

Näyttelyt

-

KRJ-Cup sijoitukset 3 kpl

31.12.2018 KRJ Joulukuun KRJ-Cup Prix St. Georges 3/111
31.12.2018 KRJ Joulukuun KRJ-Cup Intermediate I 4/118
31.01.2019 KRJ Tammikuun KRJ-Cup Prix St. Georges 10/119

KRJ:n ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus ja luonne 2071.55 p.
Tahti ja irtonaisuus 2746.98 p.
Ominaisuuspisteet 4818.53, tasolla 9

Meriitit

02/19 KRJ-I (8 + 43 + 20 + 20 + 9 = 100 p.)

 

Päiväkirja

13.02.2019
Capri on muuttanut asumaan Cloverleystä uudelle kotitallille, Burlyhill Dressageen Saksaan tässä helmikuun aikana. Caprin kanssa Cloverleystä muuttivat myös oriit, Choco Silvers, Chamaro ja Empire Wolf sekä tamma Genevé d'Lion. Orille kuuluu muuten pelkkää hyvää ja se on kotiutunut hyvin uuteen kotiinsa. :) Caprille on siunaantunut tähän mennessä kolme jälkeläistä, joista uusin tammavarsa Cabery Silvers asustelee myös täällä Burlyhillissä. Ori on edelleen tarjolla jalostukseen ja toivomuksena olisi saada siitä ainakin yksi orivarsa vielä kotiinkin. Capri on ilmoitettu tämän kuun KRJ:n laatuarvostelutilaisuuteen, josta toivomme hyvää menestystä. Tavoitteenamme on saada ainakin KRJ-II palkinto, joten toivottavasti herra vetää tilaisuuden hyvin ja esittää parastaan, että saadaan pisteet kotiin!

29.05.2018
Capri muutti tänään, 29. toukokuuta vuonna 2018, uudelle kotitallilleen Cloverleyhin yhdessä muutaman muun omistuksessa olevan hevoseni kanssa. Ori on kotiutunut kivasti uuteen kotiinsa ja saa viettää ansaittua lomaa kilparadoilta. Capriole siirtyi muutama päivä sitten kilpailueläkkeelle saavutettuaan porrastetuista KRJ:n alaisista kouluratsastuskilpailuista oman maksimitasonsa pisteet, eli 9 tason (Intermediate I). Tästä eteenpäin ori toimii pääasiassa pelkästään jalostuskäytössä, mutta sen kanssa saatetaan vierailla myös silloin tällöin KRJ-Cupissa, jos sieltä irtoaisi vielä muutama sijoitus lisää. Caprin kanssa tavoitteena on myöhemmin tulevaisuudessa suunnata todennäköisesti KRJ:n laatuarvosteluun, ellei matkan varrella nyt satu jotain ihmeellisempää. Näyttelyissä tuskin tulemme käymään, sillä orilla ei tällä hetkellä ole rakennekuvia.

 

Hevosen kuvat © Van Uytert

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable