Grimscott
Sporthorses

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 02.08.2019

Apona

FC, 3 SP

Syntynyt, ikä 18.12.2018 8-vuotias VH-tunnus VH19-011-0030
Rotu, sukupuoli Hannoverinhevonen, tamma Väri, säkäkorkeus Rautias, 169cm
Omistaa Grimscott, VRL-08368 Maahantuonut Burlyhill Dressage
Painoitus Koulupainoitteinen Taso Intermediate II

Aladar evm
hann m 170cm
Allstar evm
hann m 169cm
Dulce evm
hann rt 170cm
Caipirinha evm
hann rt 165cm
Cabo evm
hann rt 167cm
Mint Chocoa evm
hann rn 164cm
HANN t. Burlyhill Campina s. 03.04.2019 i. Cape Coral
HANN o. Burlyhill Morocco s. 10.05.2019 i. Maverick
HANN o. Verso Key Lime s. 01.08.2019 i. Kleiner Krieger

 

Luonnekuvaus

Luonteeltaan tämä kaunokainen on kyllä aikamoinen prinsessa. Tamma on helposti hermostuvaa sorttia ja hyvin varautunut kaikkeen. Apona on kovin epäileväinen ja sen pitää aina varmistaa puhisten kuinka esimerkiksi vesikarsinan letku ei hyökkääkään sen kimppuun. Omien luottoihmisten parissa tamma uskaltaa kuitenkin rentoutua ja olla ihan mukavaa seuraa. Hoitotoimenpiteissä, kuten harjatessa ja varusteita laittaessa se käyttäytyy silti melko nätisti, vaikka välillä saattaakin luimuilla aika hurjan näköisesti.. Taluttaessa Apona kulkee varovaisesti taluttajansa perässä, eikä aina uskalla ohittaa kaikkea alkuun, mutta pienen patistelun jälkeen kaiken ohi ollaan aina päästy.

Ratsastaessa Apona on energinen ja sähäkkä. Se tarvii paljon töitä ja tekemistä, ettei se ala kyttäilemään maneesin nurkkiin tai kuikuilemaan ympärillä olevia hevosia ja niiden mahdollisia koikkaloikkia. Sittenhän tamma saisi oivan tilaisuuden ampaista omille teilleen ja yrittää viskata kuskinsa tantereeseen. Meillä laitetaan nämä tuhmemmatkin ratsut kunnolla hommiin ja yhtäkkiä maneesista ei löydykään enää mitään jännää Aponan mielestä. Koululiikkeet tamma suorittaa kyllä ihan mukavasti. Se on osaava ja oikein näppärä kouluhevonen, kunhan pysyy paketissa ja paketti kasassa. Tammalla on kauniit liikkeet ja sillä on etenkin erinomainen laukka.

Kilpailuissa Aponan kanssa on välillä todella ärsyttävää käydä. Joskus se nimittäin keskittyy vain ulkoisiin ärsykkeisiin, eikä verryttelystä tule mitään. Näinä päivinä kilpailuista on tuotu kotiin kyllä niin huonoja tuloksia, että välillä mietityttää miten taas joinakin päivinä tamma yltää ihan huippusuorituksiin. Kai ne ovat nämä tammojen tutkimattomat mielet.. Ikinä ei tiedä onko luvassa kultaa vai kasa risuja. Kuljetusautoon Apona kävelee vain toisten hevosten jälkeen, itse arvon neiti ei missään nimessä sinne uskaltaisi mennä yksinään.

 

Kilpailutulokset ja meriitit

KRJ:n ominaisuuspisteet

Kuuliaisuus ja luonne 2550.16 p.
Tahti ja irtonaisuus 3230.53 p.
Ominaisuuspisteet 5780.69, tasolla 10

Meriitit

Ei meriittejä

 

Hevosen kuvat © Klosterhof Medingen

© VRL-08368       virtuaalitalli / a sim-game stable