Burlyhill Pepe

Kuollut 01.12.2020

Ch, KTK-II, KRJ-II, KV-II, HANN-III, First Champion, 3 Star Prospect

Perustiedot

VH19-011-0037
syntynyt 15.02.2019 Saksassa, 8-vuotias
musta 169cm hannoverori
omistaa Kida, VRL-08368
kasvattanut Burlyhill Dressage

Koulutustaso & ominaisuuspisteet

koulupainoitteinen, Grand Prix
ominaisuuspisteet 7137.16 op, tasolla 11/10

Meriitit

03/2020 myönnetty Champion arvonimi
10/2019 kantakirjattu KTK-II palkinnolle
10/2020 palkittu KRJ:n laatuarvostelussa KRJ-II palkinnolla
03/2019 palkittu Kouluvarsojen laatuarvostelussa KV-II palkinnolla
09/2020 palkittu Hannoverien laatuarvostelussa HANN-III palkinnolla

Sukulaiset & jalostuskäyttö

Käytettävissä jalostukseen, astutuskyselyt sähköpostiin!

Perpignan
Ch, KTK-II, FC
Perth Prague
Carinea
Double Twist Doublerone
Remake
Luanda
VIR MVA Ch, KTK-II, FC
Larinos Laurentino
Sahara
Leilani Let Me Go
Blanca

hann t. Burlyhill Primavera (s. 01.12.2019, e. Guava v. Helmwald)
hann o. Rubiinin Perignon (s. 08.09.2020, e. Grand Nagini)


KRJ-Cup sijoitukset 1 kpl

31.07.2019 Heinäkuun KRJ-Cup - KRJ Grand Prix - 2/101

Näyttelymenestys

15.03.2019 NJ Chowter Sporthorses, irtoSERT, pt: Jannica
28.01.2020 NJ Rivia & Skellige, irtoSERT, pt: alaera
29.02.2020 NJ Rivia & Skellige, irtoSERT, pt: alaera

Luonnekuvaus

Tallissa Pepe on hiljainen ja ei niin sosiaalinen hevonen. Sitä ei kiinnosta hoitajan paapomiset tai makupalat, vaan se rakastaa olla rauhassa karsinassaan ja viettää leppoisia päiväunihetkiä. Harjatessa ori tuhahtelee välillä turhautuneena, sillä sitä ei kiinnostaisi seistä käytävällä kuntoon laitettavana. Varusteita laittaessa orin kanssa ei myöskään sen ihmeellisempiä temppuja tarvitse muistaa, mitä nyt reippaasti ja perusvikkelään toimiminen on aina eduksi. Pepe on kaikinpuolin asiallinen hevonen käsitellä, mitä nyt hieman arka ja epäileväinen. Taluttaessa ori kävelee nätisti vierellä, mutta välillä saattaa jäädä puuskuttamaan hurjan pelottavaa kiveä matkalla kentälle..

Ratsastaesa Pepe on melkoisen pinkeä tapaus. Ori on alkuun kovin jännittynyt ja helposti se tuntuu siltä, kuin voisi singota pienestäkin räsähdyksestä mihin suuntaan tahansa. Onneksi näin ei ihan ole, vaan ori malttaa pysyä ratsastajansa alla, vaikka välillä hieman pelottaisikin. Liikkuvuus Pepellä on erinomaista. Sillä on todella hienot liikkeet, jotka ovat joustavat ja ilmavat. Kyydissä on mukava istua, vaikka liike onkin iso. Orin karusellihevosen laukka on mitä parhaimpia fiiliksiä kokea ja laukassa Pepeä onkin parasta työstää. Rentoutuessaan ori tekee mielellään töitä ja on hyvinkin pehmeä kyljistään. Alun pingottuneisuus on tipotiessä poissa!

Kilpailuissa ori on aluksi varuillaan ja arpoo mihin jalkansa pistää. Pepen rauhoittamiseen tepsii parhainten pitkä maastolenkki yksin tai kaverin kanssa taluttaen. Tällöin ori saa puhallettua turhat hiilet pois ja jaksaa keskittyä verryttelyssä. Pepen tarvitsee vähän kuin nollata päänsä ennen suoritustaan. Verryttelyssä ori vaatii paljon tehtäviä ja kokoajan se pitää olla kuulolla, jos mielii herran toimivan radalla. Kouluradalla Pepe saattaa alkuradasta olla huonompi, mutta parantaa aina loppua kohden. alkintojen jaossa ori ei viihdy sitten lainkaan ja usein ratsastaja valitseekin mielummin lainaratsun, kuin Pepen alleensa. Pepe on matkustaessa ihan kiltisti, mutta autoon menemistä se miettii aina tovin, ennen kuin suostuu kyytiin.


Historiaa

Burlyhill Pepe oli ollut oikein odotettu ja toivottu varsa Burlyhillissä. Ori tulee ihanasta 1-polvisesta suvusta, josta löytyy meidän loistavasti menestyneet kantahevoset Perpignon sekä Luanda. Orin kummatkin vanhemmat asuivat aluksi myös Burlyhillissä ja muuttivat vuoden 2019 aikana Iso-Britanniaan, Grimscottiin. Pepe pyörähti myös hetken aikaa Grimscottissa, mutta muutti pian Espanjaan, Arkholmeen asumaan. Syksyllä 2020 Pepe muutti Saksaan Caswell Studiin jalostusoriksi. Ja voipi taas sanoa, ettei omena ole kauas puusta tälläkään kertaan pudonnut, mitä Pepen luonteeseen tulee.

Päiväkirja

Elokuun 26. päivä, 2020 Kida

Muutto Caswell Studiin.

Tammikuun 3. päivä, 2020 Kida

Muutto Arkholme Gårdiin, Espanjaan.


Valmennukset

-

Hevosen kuvat © Van Uytert
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse